Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Akcija uređenja dvorišta Društvenog centra MUZA

Karlovačke udruge KA-MATRIX, Avadhuta i Eko Pan u suradnji s udrugom Naš Turanj i Udrugom invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa provele su javnu akciju uređenje dvorišta Društvenog centra MUZA u Karlovcu. Cjelodnevna akcija održana je tijekom subote 1. listopada 2022. godine, a sastojala se od izrade klupa od paleta, stolova, pripreme i pečenja vege pizze i kruha, obrezivanja živice i rezanja osušenih grana i uređenja staze u dvorištu.

Zahvaljujući cjelodnevnom radu sudionici su uredili dvorište, izradili nove elemente parkovnog namještaja, a naučili su i kako se jednostavno može u kućnojradinosti pripremiti tijesto za kruh i pizzu. Članovima/icama udruga uključenih u projekt pridružili su se i građani/ke i članovi/ice drugih karlovačkih udruga: Polka, plesni klub St.ART, Korak, KBK Tigar, te Civilne zaštite Karlovac.

Organizatori i suradnici su zahvaljujući donacijama pribavili sav potreban materijal, opremu i okrjepu za sudionike akcije, a akciju su potpomogle tvrtke PPK - Karlovac - karlovačka mesna industrija d.d. i ENA te JVP Karlovac.

Provedbom projekta Suradnjom i praksom do održive zajednice informiraju se i povezuju lokalne organizacija civilnog društva na području Karlovca, Karlovačke, Zagrebačke i Sisačko - moslavačke županije u cilju pravovremenog i učinkovitog odgovora na potrebe zajednice u kriznim situacijama. Program se provodi od 2021. godine kroz niz radionica, javnih akcija i kampanja u smislu prijenosa znanja i prethodnih iskustava.

Zainteresirani za sudjelovanje u akcijama mogu se prijaviti na e-mail info@ka-matrix.hr ili na broj telefon: 095 444 6880.

Projekt "Suradnjom i praksom do održive zajednice“ UP.04.2.1.11.0583 sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 474.563,71,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 71.184,56 i iz Europskog socijalnog fonda (85%) 403.379,15 kuna.

Projekt provodi KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj u partnerstvu s Avadhuta - udrugom za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života i PAN - udrugom za zaštitu okoliša i prirode.

Možda će vas zanimati